Як Вам?! У Кабміні вирішили борги т.з. «ЛНР» та «ДНР» за електрику перекласти на плечі простих українців



Міністерство енергетики та вугільної промисловості пропонує погасити заборгованість за електроенергію споживачів перед підприємствами, що здійснюють постачання на території самоназваних «ЛНР» та «ДНР», коштом державного бюджету.

Про це йдеться у законопроекті «Про особливості погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електроенергії», який винесли на розгляд урядового комітету 15 березня, повідомляє видання «Наші гроші».

Наразі дебіторська заборгованість державного підприємства Енергоринок, яке здійснює постачання на окуповані території становить 29,8 млрд грн, а кредиторська — 28,1 млрд грн.


Міненерго запропонувало шляхи ліквідації заборгованості. Один з них — погашення заборгованості споживачів з окупованих територій коштом державного бюджету. В поданих до законопроекту документах Міненерго не вказало суму заборгованості споживачів електроенергії в самоназваних «ДНР» та «ЛНР».

Також Міненерго пропонує списати заборгованість Енергоринку перед постачальниками електроенергії в самоназваних «ДНР» та «ЛНР». У пояснювальній записці до законопроекту Міненерго вказало, що вугледобувні підприємства на початок року заборгували 11,34 млрд грн. Ці борги також пропонують виплатити коштами держбюджету, а частину їх списати.

Джерело
Як Вам?! У Кабміні вирішили борги т.з. «ЛНР» та «ДНР» за електрику перекласти на плечі простих українців Як Вам?! У Кабміні вирішили борги т.з. «ЛНР» та «ДНР» за електрику перекласти на плечі простих українців Reviewed by Admin on травня 11, 2018 Rating: 5
';