“Понастворювали посад і повиписували по 200 й 300% премії”: Москаль розповів всю правду про децентралізацію




Об’єднані територіальні громади, що включають по кілька сіл, створили бюрократичні апарати за чисельністю вдвічі більші за апарати райдержадміністрацій, передає Корупція.Інфо

Про це заявив голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль.


“Бюрократичні апарати ОТГ давно перевищили апарати райдержадміністрацій. При тому, що кількість населення громад набагато менша, ніж районів, які обслуговують райдержадміністрації”, – повідомив він.

Так, Баранинська громада, в якій проживає 8 тис. населення, має 76 посад в апараті. Для порівняння, Ужгородська РДА (в районі без урахування мешканців Баранинської громади та Ужгорода мешкає 64 тис. людей) – 28.

Іршавська громада з 11,5 тис. населення має 43 посади. Натомість Іршавська РДА (в районі мешкає 89 тис. людей) – 30.

Однак це ще не все. Голови та заступники ОТГ отримують по 50% надбавок до посадового окладу з урахуванням надбавок за ранг та вислугу років. Крім того, голови громад отримують 80, 100, а дехто по 200 й навіть 300% премії. У цифрах це виходить по кілька десятків тисяч гривень щомісячної зарплати, скаржиться Москаль.
“Понастворювали посад і повиписували по 200 й 300% премії”: Москаль розповів всю правду про децентралізацію  “Понастворювали посад і повиписували по 200 й 300% премії”: Москаль розповів всю правду про децентралізацію Reviewed by Admin on травня 30, 2018 Rating: 5
';